از دیدار صمیمانه در کرمان، تا حضور در تربت‌خانه ایران
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

هفته دفاع‌مقدس بهانه‌ای بود تا خانواده‌های شهدای صنعت مس دور هم جمع ‌شده و در دیداری صمیمانه، جویای احوال همدیگر شوند.

به گزارش مس‌پرس، گردهمایی خانواده‌های شهدای صنعت مس، هم‌زمان با هفته دفاع‌مقدس در دو نوبت صبح و عصر پنجشنبه پنجم مهرماه در کرمان، جهان‌شهر مقاومت، با برنامه‌های گوناگونی برگزار شد.

در نوبت صبح، نشست صمیمانه خانواده‌های معظم شهدا با حضور همتی‌فر مشاور مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران در امور ایثارگران، حجت‌الاسلام کرمی‌نژاد مشاور فرهنگی مجتمع، سرهنگ ابوالحسنی مدیر موسسه حماسه ثارالله و علی‌مهدی مدیر روابط‌عمومی و خدمات اجتماعی مجتمع برگزار شد.

در این نشست، ابتدا همتی‌فر مشاور مدیرعامل شرکت مس در امور ایثارگران، حضور خانواده‌های شهدای صنعت مس را خیرمقدم گفت و وعده داد که این نشست‌ها در طول سال ادامه داشته باشد.

سپس، سرهنگ ابوالحسنی مدیر موسسه حماسه ثارالله، به ۲۵هزار مصاحبه با مادران شهدا در کشور توسط این موسسه اشاره کرد و گفت: دفاع‌مقدس تنها یک جنگ نبود بلکه پر از لطایف و ظرایف بود و صحنه‌های عجیبی در آن هشت سال خلق شد.

او در ادامه، به بیان خاطراتی از شهدا و هم‌رزمان شهیدش پرداخت و این نکته را متذکر شد که جبهه فرصت داد که آدم‌های خاکی رشد کنند و به حقیقت وجودی خود برسند.

پس از این جلسه، حاضران نماز ظهر و عصر را در بیت‌الزهرا(س) اقامه کردند. خانه‌ای کوچک و معمولی در یکی از خیابان‌های مرکزی شهر کرمان که خانه سابق شهید حاج‌قاسم سلیمانی در کرمان بود و بعد از سکونت شهید سلیمانی در تهران این خانه وقف عزاداری برای حضرت فاطمه(س) شد و سال‌ها شهید سلیمانی مراسم عزاداری را در این خانه برپا می‌کرد و در روز شهادت حضرت زهرا(س) در ورودی این خانه می‌ایستاد و به هیئت‌های عزاداری و مردم شهر خوش‌آمد می‌گفت.

اما برنامه‌ریزی گردهمایی خانواده‌های والامقام شهید، با بازدید از تربت‌خانه ایران در کرمان تکمیل شد. در ستاد توسعه ‌و بازسازی عتبات عالیات کرمان فضایی آماده شده که برای ورود به آن توصیه شده «با وضو وارد شوید.» از اتاقی می‌گوییم که مسجد و امامزاده و حرم نیست، اما مقدس است و بر سردر آن نوشته: «قطعه‌ای از بهشت». اینجا تربت‌خانه سیدالشهدا (علیه‌السلام) است.

وارد این اتاق که می‌شوی، در نگاه اول جعبه‌های چوبی را می‌بینی که در هرکدام مقداری تربت ریخته و روی آن شماره‌ها و مشخصاتی ثبت و روی هرکدام از جعبه‌ها یک قرآن گذاشته شده است.

مسئول مربوطه می‌گوید: هم‌زمان با شروع ساخت گنبد جدید برای حرم مطهر سیدالشهدا (علیه‌السلام) در کرمان، ضروری بود که ستون‌های اطراف ضریح که قرار است بار گنبد جدید را هم تحمل کنند، مقاوم‌سازی و لاغرسازی شوند. برای این کار مهندسان مشاور، درخواست کردند که آزمایش‌هایی روی خاک بنای حرم و مصالح آن انجام دهند.

باید خاک، مورد آزمایش قرار می‌گرفت. تکنسین‌های ما با دستگاه‌هایی که می‌تواند تا عمق ۵۰متری زمین را کاوش کند، اقدام به اسکن از قسمت‌های مختلف حرم کردند. پس از آن نمونه‌برداری از تربت حرم از پشت‌بام از ستون‌های اطراف ضریح انجام شد. برداشت نمونه‌ خاک از ستون اول کنار ضریح از نقطه صفر پشت‌بام تا عمق ۲۰ متری انجام شد. شش متر از این فاصله بالای صحن مطهر و شش متر زیر صحن مطهر بود.

خاکی که از این ستون توسط دستگاه بیرون کشیده شد، بسیار معطر و متفاوت بود. برای انجام آزمایش‌های مربوط، این تربت‌ها به کرمان منتقل شد و در حاضر حاضر این حجم از تربت مطهر سیدالشهدا علیه‌السلام که این‌جا نگه‌داری می‌شود، جز در کربلا، در هیچ کجای دنیا موجود نیست.

با شنیدن این توضیحات، میهمانان که خود را در حال و هوای زیارت کربلا می‌بینند، اشک‌هایشان بی‌اختیار سرازیر می‌شود. اما وقتی توضیحات به بخش دیگری می‌رسد که از استشمام عطر خوشی در این کاوش‌ها خبر می‌دهد، شانه‌های میهمانان به لرزه می‌افتد و حسرت نگاه‌شان می‌رود که این خاک‌ها را سرمه چشم کنند.

این خاک، بخشی از قتلگاه امام حسین(ع) است که در مقابل‌شان قرار دارد. میهمانان، کربلانرفته، کربلایی می‌شوند، حرم‌نرفته، زائر می‌شوند و عاشوراندیده، عاشورایی می‌شوند...

و پایان‌بخش این گردهمایی معنوی، حضور در گلزار شهدای کرمان و ادای احترام به سیدالشهدای مقاومت، سپهبد شهید حاج‌قاسم سلیمانی بود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

آخرین ها