۰
احداث بزرگترین کارخانجات تولید کاتد و تغلیظ مس کشور در مجتمع سونگون
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

مدیر مجتمع مس سونگون گفت: در راستای تحقق طرح تولید یک میلیون کاتد (طرح کیمیا)، بزرگترین کارخانه تولید کاتد مس کشور با ظرفیت 200 هزار تن و بزرگترین کارخانه تغلیظ کشور در مجتمع مس سونگون در حال اجراست.

به گزارش مس‌پرس، محمدجعفر عظمایی در نشست خبری با اصحاب رسانه به اشتغال هفت هزار و 500 نفر در مجتمع مس سونگون اشاره و اظهار کرد: این مجتمع به لحاظ اهمیت و راهبردی بودن تولید و حجم طرح‌های اجرایی به عنوان نگین و قلب تپنده صنایع معدنی استان و حتی کشور به شمار می‌رود.

وی افزود: از ابتدای امسال تا 14 مردادماه به میزان 132 هزار تن کنسانتره مس تولید شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته، هفت درصد رشد دارد. کنسانتره مولیبدن نیز به عنوان یکی از مواد اولیه صنایع فولادی به میزان هزار و 277 تن در این مجتمع تولید شده که 27 درصد افزایش را نشان می‌دهد.

مدیر مجتمع مس سونگون تصریح کرد: تولید کاتد مس به روش هیپ لیچینگ از سال گذشته در مجتمع به صورت ناقص آغاز شده و امروز با حل مشکلات تکنیکال به صورت پایدار 860 تن کاتد با عیار ایده آل تولید شده است.

عظمایی افزود: این پروژه در سال گذشته به صورت آزمایشی افتتاح شد ولی به خاطر برخی نواقصات معطل ماند و مدتی فعالیت نکرد اما در اولویت کاری قرار گرفت و از 22 اردیبهشت ماه سالجاری با تکمیل نواقصات، بار دیگر شروع به کار کرده است.

وی ادامه داد: در راستای اجرای طرح تولید یک میلیون کاتد مس در شرکت ملی صنایع مس ایران (طرح کیمیا)، پروژه کاتد مس با ظرفیت 200 هزار تن را داریم که با تکمیل آن، این مجتمع می‌تواند به تنهایی 200 هزار تن معادل 70 درصد تولید فعلی کاتد کشور، کاتد تولید کند.

وی با بیان این‌که پنج میلیارد تن ذخیره ماده معدنی مس سونگون بوده و قابلیت بهره برداری تا 200 سال آینده را دارد، گفت: پروژه فاز سه تلغیظ مس سونگون جزو منحصر به فردترین پروژه‌های سطح دنیا است.

عظمایی به مشکل تامین برق مجتمع اشاره کرد و گفت: سال گذشته 325 هزار تن کنسانتره در مجتمع تولید شده و امسال نیز در صورت رفع مشکل قطعی برق این میزان را به 350 هزار تن می‌رسانیم و با بهره برداری از فاز سه تلغیظ به 800 هزار تن می‌رسد.

مدیر مجتمع مس سونگون گفت: فاز چهار کنسانتره در مرحله مطالعات است و با راه‌اندازی آن 450 هزار تن به ظرفیت تولید اضافه می‌شود. اکنون واحدهای صنعتی به دنبال روش‌های تامین پایدار آب از جمله استفاده از پساب شهری هستند و مجتمع مس سونگون نیز در این راستا برنده مزایده استفاده از پساب شهرهای اهر و مرند و پساب شهرهای ورزقان و خاروانا بعد از اجرای فاضلاب شهری شده است.

وی افزود: سال گذشته عدم النفع تولید به خاطر قطعی 32 روزه برق برای مس سونگون 32000 میلیارد ریال بود و امسال هم 255 ساعت قطعی برق داشته ایم؛ بنابراین لازم است تا به سمت ایجاد پروژه‌های تامین برق حداقل در مواقع اضطراری و پیک مصرف برویم.

عظمایی افزود: پروژه احداث نیروگاه خورشیدی در منطقه هریس در مرحله انتخاب پیمانکار قرار دارد و قرار است از این طریق 250 مگاوات با اعتبار 250 میلیون یورو برق تولید شود. یک واحد نیروگاه گازی در داخل مجتمع نیز در دست اجرا بوده و قرارداد 16 ماهه با 32 میلیون یورو بسته شده و بعد از 14 ماه قابل نصب و بهره برداری است.

وی با اشاره به مسئولیت‌های اجتماعی مس سونگون اظهار کرد: جاده خواجه-ورزقان از محل مسئولیت‌های اجتماعی مس سونگون اجرایی شده و در سالجاری چهار هزار میلیارد ریال برای تکمیل نواقص آن هزینه شده است.

مدیر مجتمع مس سونگون ادامه داد: یکی از زیرساخت‌های اساسی شهرستان ورزقان با توجه به تنوع آب و هوایی، ضرورت احداث کمپ ورزشی است که گام اساسی در جهت رفع محرومیت است. تا امروز سه هزار و 500 میلیارد ریال برای این کمپ هزینه شده و 35 درصد پیشرفت دارد و سعی داریم تا پایان سال 1404 به اتمام برسد.