به گزارش پایگاه خبری مسپرس، نشست مشترک دکتر حسین مدرس خیابانی مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران و دکتر محمدنبی شهیکی معاون فناوری و نوآوری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با حضور جمعی از معاونان و مدیران شرکت ملی مس و جمعی از مدیران مراکز نواوری و فناوری و همچنین مدیران پارکهای علم و فناوری برخی استانهای کشور با هدف گسترش بسترهای همکاری دو جانبه و بهرهگیری هرچه بیشتر صنعت مس کشور از مراکز و تولیدکنندههای دانشبنیان و فناور به میزبانی شرکت ملی صنایع مس ایران برگزار شد.
دکتر مدرس خیابانی در این نشست با اشاره به صرفهجویی ارزی ۱۷۳ میلیون دلاری ملی مس از محل بومیسازی و ساخت داخل تجهیزات و ماشینآلات مورد نیاز خود، اظهار کرد: ساخت داخل برای ملی مس یک اولویت بسیار مهم است و ما در این مسیر در کنار ساخت نخستین کارخانه تولید کنسانتره تماما ایرانی ۷ میلیون تنی، تولید دامپتراک کاملا برقی، انواع تیکنرها، الکتروموتورها، نوار نقاله و ... را در مسیر انجام داریم و برای آن برنامهریزی اجرایی و عقد قرارداد صورت گرفته است.
وی افزود: البته باید حواسمان باشد که مسیر داخلیسازی تجهیزات و ماشینآلات از داخل کارخانهها شروع نمیشود و آغاز این مسیر دانشگاهها، مراکز دانشبنیان و پارکهای علم و فناوری هستند.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران همچنین در این نشست با اشاره به اینکه قرارگاه دانشبنیان و ساخت داخل از ابتدای سال ۱۴۰۳ در ملی مس تشکیل و جلسات آن به طور مستمر برگزار شده است، افزود: جدای از همه امتیازاتی که دولت برای فعالیتهای فناورانه و ساخت داخل در نظر گرفته است، ما برای موضوع ساخت داخل و بومیسازی اولویت قائل هستیم و به آن باور و اعتقاد قلبی داریم. در یک مورد اخیرا همکاران ما در مجتمع مس شهربابک از محل بومیسازی آجرهای نسوز کارخانه ذوب خاتونآباد زمینه صرفهجویی سالانه بیش از ۱.۵ میلیون یورو را فراهم آوردند که افتخار و موفقیت بزرگی است.
وی با تاکید براینکه فلز مس در حال حاضر سومین فلز استراتژیک جهان است، اظهارکرد: برآورد مراکز بزرگ پژوهشی جهان برای قیمت آینده مس تا ۱۵ هزار دلار است. ضمن اینکه در حال حاضر بیش از ۲۰۰ میلیارد دلار در دنیا برای تولید مس بیشتر سرمایهگذاری در حال انجام است که نشان از اهمیت آتی این فلز گرانبها است.
دکتر مدرس خیابانی تصریح کرد: با علم و اعتقاد به نقش و جایگاه فناوریهای روز و مراکز دانشبنیان در توسعه فعالیتهای شرکت ملی صنایع مس ایران، آمادگی کاملی برای ایجاد بسترها و زمینههای همکاری دو جانبه با معاونت فناوری و نوآوری وزارت علوم، مراکز نواوری و فناوری و همچنین پارکهای علم و فناوری کشور داریم.
دکتر شهیکی معاون فناوری و نوآوری وزیر علوم نیز در این نشست، ضمن تمجید از رویکردهای مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران گفت: انصافا دکتر مدرس خیابانی در هر منصبی که حضور دارند، همواره منشاء تحول و پیشرفت هستند و این رویکرد را به شخصه هم در بخش صنعت و معدن کشور و هم در استانداری سیستان و بلوچستان از نزدیک لمس کردهام.
وی با اشاره به اینکه شرکت ملی مس میتواند از محل سرمایهگذاریهای خود در حوزه دانشبنیان و تولید داخل از امتیاز اعتبار مالیاتی استفاده کند، اظهارکرد: خوشبختانه در این جلسه مباحث بسیار خوبی مطرح شد و بسیار خوشحالم که در شرکت ملی مس در موضوع ساخت داخل و تولید بار اول باور بسیار خوبی وجود دارد.
معاون فناوری و نوآوری وزیر علوم همچنین گفت: بنده چند پیشنهاد دارم. اول اینکه فکر میکنم زیستبوم فناوری و نوآوری شرکت ملی صنایع مس ایران نیاز به یک طراحی اصولی و ساختار و سازمان ویژه دارد. ما در معاونت فناوری و نوآوری وزارت علوم آمادگی همکاری ۱۰۰ درصدی در این زمینه را داریم و حتی میتوانیم افراد خبرهای را برای این کار به ملی مس معرفی کنیم.
وی با اشاره به اینکه در بحث اعتبار مالیاتی آماده هرگونه کمک به شرکت ملی مس هستیم، افزود: پیشنهاد دیگرم در زمینه همکاریهای دو جانبه است. ما در کشور نزدیک به ۱۴ هزار واحد فناور داریم که از این تعداد ۴۳۰ شرکت امکان همکاری با صنعت مس را دارند. لذا این امکان برای ما فراهم است که کمک کنیم این ۴۳۰ شرکت به ملی مس وصل شوند تا بخشی از نیازهای تجهیزاتی این شرکت را تولید و تامین کنند.
دکتر شهیکی همچنین گفت: شرکت ملی مس در حوزه پژوهشها هم باید تغییر ساختار دهد. لذا ما آمادگی داریم که یک پژوهشگاه کاربردی مثل پژوهشگاه نفت برای صنعت مس ایجاد کنیم و این پژوهشگاه در آینده به یک زیرساخت پژوهشی کاملا حرفهای در حوزه انتقال فناوری برای صنعت مس کشور تبدیل شود.
گفتنی است، در این نشست برخی از معاونان و مدیران شرکت ملی صنایع مس ایران و تعدادی از مدیران پارکهای علم و فناوری کشور راهکارهایی را برای ایجاد بسترهای همکاریهای بیشتر ارائه کردند.