تحقق جایگزینی معدن با نفت نیازمند همکاری در صدور مجوزهای محیط‌زیستی و منابع طبیعی است
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

وزیر صنعت، معدن و تجارت در حضور معاون اول رئیس‌جمهور، با تأکید بر ظرفیت معدن به‌عنوان مزیت راهبردی کشور، خواستار همکاری مؤثر نهادهای اجرایی از جمله سازمان حفاظت محیط زیست برای تسهیل و اصلاح فرآیند صدور مجوزها شد تا زمینه برای جهش سرمایه‌گذاری در این بخش فراهم شود.

به گزارش مس پرس و به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت صمت، سیدمحمد اتابک وزیر صنعت، معدن و تجارت در نشست شورای مدیران ایمیدرو که با حضور محمدرضا عارف، معاون اول رئیس‌جمهور برگزار شد، با انتقاد از برخی سیاست‌گذاری‌های غیر فنی در سال‌های گذشته اظهار داشت: تحمیل هزینه‌های غیرمولد و اعمال سلیقه در تصمیم‌گیری‌ها، موجب دور شدن سازمان‌های توسعه‌ای از کارکرد اصلی خود و کند شدن روند اجرای طرح‌های زیرساختی شده است.

وی با اشاره به الگوی تأسیس ایمیدرو بر مبنای تجربه ایدرو، گفت: این سازمان مأموریت نوسازی و توسعه معادن و صنایع معدنی کشور را برعهده دارد، اما در سال‌های اخیر اجرای این وظایف با موانعی روبه‌رو شده است.

اتابک با قدردانی از رویکرد اصلاحی دولت چهاردهم در بازبینی سیاست‌های گذشته، تصریح کرد: جدا شدن شرکت‌های پربازده از سازمان‌های تخصصی در جریان برخی خصوصی‌سازی‌ها، سرمایه‌های مولد را از مسیر توسعه منحرف کرده و تمرکز بر فعالیت‌های سطحی را افزایش داده است؛ روندی که خوشبختانه با تصمیمات جدید در مسیر اصلاح قرار دارد.

وزیر صمت با ابراز نگرانی از ناترازی انرژی و تأثیر آن بر صنایع، اظهار کرد: هم‌اکنون نرخ گاز برای صنایع بزرگ با قیمت منطقه‌ای محاسبه می‌شود و تغییرات در این حوزه می‌تواند مانعی جدی برای سرمایه‌گذاری باشد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود، با تأکید بر ظرفیت بالای بخش معدن در اقتصاد کشور، گفت: معدن مزیت راهبردی کشور و قابل جایگزینی با نفت است، مشروط بر اینکه موانع تولید و سرمایه‌گذاری در این بخش برداشته شود. اتابک افزود: برای تحقق این هدف، نیازمند همکاری اثربخش نهادهای اجرایی، به‌ویژه در حوزه محیط‌زیست و منابع طبیعی هستیم تا با اصلاح آیین‌نامه‌ها و تسهیل صدور مجوزها، مسیر توسعه هموار شود.

وزیر صنعت، معدن و تجارت در پایان تأکید کرد: در صورت رفع موانع بوروکراتیک و فراهم‌سازی شرایط مناسب برای سرمایه‌گذاری، هدف «معدن به‌عنوان جایگزین نفت» می‌تواند به یک راهبرد عملی در اقتصاد ملی تبدیل شود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha